Staňte se našimi fanoušky na:

Zelný nákyp s olivami

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí necháme okapat a nasekáme na menší kusy. Cibule nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nastrouháme na tenčí plátky. Formu na nákyp vymažeme tukem a vyložíme tenkou vrstvou zelí, pak vrstvíme střídavě brambory, cibuli a zelí. Každou vrstvu okořeníme a posypeme kolečky oliv (1/3 si odložíme na ozdobu). Vrstvy ve formě lehce stlačíme. Nákyp přelijeme masovým vývarem a smetanou, posypeme sýrem a zbytkem oliv, dáme do trouby na prostřední mřížku a pečeme asi 45 minut na 180°C (horkovzduch 160°C) dozlatova, podáváme teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!