Staňte se našimi fanoušky na:

Zemlbába aneb žemlovka podle Gábi

Autor receptu: Gabrielag (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si pekáč nebo zapékací mísu, vymažeme ji máslem a vysypeme strouhankou, aby se nám zemlbába nepřipálila. Ušleháme si tvaroh s vanilkovým cukrem se 2 žloutky a 1 vejce (2 bílky si necháme na sníh). Nastrouháme si jablka - na plátky.Rozinky si namočíme předem do rumu - 1 lžíce. Veku (plátky) si dáme do mísy s vlažným mlékem a lžícemi cukru a část naskládáme na dno pekáčku, na to natřeme ušlehaný tvaroh a dáme vrstvu jablek, poté posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, vlašskými ořechy (nasekanými) a posypeme skořicí či skořicovým cukrem. Tvoříme opakující vrstvy a končíme vekou (když zbyde v misce mléko, zalijeme tím žemlovku, ale většinou se nasákne do vek). Nyní dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut, mezitím si připravíme sníh s bílků a opatrně natřeme na vrch. Pečeme do té doby, než sníh nezezlátne. Jinak doporučuji mít po ruce i moučkový cukr a posypat si jí - pokud budete jíst hned po vytažení z trouby, může vám žemlovka přijít né moc sladká. Druhý den je ale vynikající a dostatečně sladká a rozleželá :).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |7. června 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!