Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka dle babičky

Autor receptu: mendy71 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme. Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl. TIP: Můžeme ozdobit čerstvými jahodami

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |19. června 2013
vypadá to luxusně zkusím :) Odpovědět
Peťa:-) |15. června 2013
prudce jedlá už od pohledu Odpovědět
annie |2. června 2013
dobré Odpovědět
Arabela |30. května 2013
1 +++ Je to mňamka, uložím a brzy upeču, díky. Odpovědět
Jan |27. května 2013
hezká klasika, uložím a vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
ka002 |26. května 2013
super, recept ukládám Odpovědět
planeta |25. května 2013
moc pěkné foto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!