V mléce rozšleháme 3 žloutky se 3 lžícemi cukru a namočíme rohlíky nakrájené na kolečka. Promícháme a necháme nasáknout. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozšleháme tvaroh s jedním žloutkem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru, zředíme trochou mléka. Do pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouhankou vložíme nejdříve polovinu namočených rohlíků, na to nakrájená jablka, posypeme skořicí, cukrem a sušenými brusinkami. Pomažeme tvarohem a navrch dáme opět namočené rohlíky. Poklademe kousky pokrájeného másla. Dáme péct do trouby na 170°C asi na 30 min., přikryté druhým pekáčem. Pak dopékáme asi 10 min. nezakryté. Na žemlovku naneseme tuhý sníh ušlehaný ze 4 bílků a 3 lžic cukru a ještě dáme zapéct, dokud povrch nezezlátne – 15-20 min. Ze slupek z jablek můžeme k žemlovce uvařit čaj. Slupky zalijeme 1 litrem vody a vaříme asi 15 minut. Poté čaj přecedíme a osladíme medem, nebo cukrem.