Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka neboli zemlbába

Autor receptu: Tea (251 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme si rohlíky (nejlepší jsou alespoň den staré) na kolečka, oškrábeme jablka, které potom nastrouháme na tenké plátky, do hrníčku si nalejeme mléko, smetanu a vajíčko. Všechno promícháme. Do máslem vymazané zapékací mísy pokládáme na kolečka nakrájené rohlíky. Rohlíky polejeme směsí, posypeme skořicí a cukrem a nakonec poklademe jablky. Tak to děláme dokud, nebude mísa plná. Dáme péct na 220°C na cca 10 minut, pak troubu stáhneme na 180°C a dopékáme. Podáváme politou s máslem a pocukrovanou moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |1. června 2013
moc jsme si pochutnali,jedla jsem jí tak po 15ti letech,nami nami Odpovědět
Esmé |18. dubna 2013
vzpomínka na dětství, mám staré rohlíky, tak si ji dnes udělám :-) Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
milujeme :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!