Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka od babičky

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hrst plátkových mandlí mandle
  • hrst rozinky
  • na naložení rozinek rum
  • podle chuti skořice
  • na vymazání formy tuk
  • 0, 5 l mléko
  • 2 ks cukr vanilkový
  • 8 ks rohlík
  • oddělit bílky, 2 ks vejce
  • 1 kg jablko

Pracovní postup:

Předem si necháme namočit rozinky v rumu. Vymažeme si remosku máslem. Oloupeme jablka, odstraníme jádřinec, nakrájíme je na tenčí plátky a přimícháme vanilkový cukr, mandlové plátky, skořici a rozinky i s rumem a pořádně promícháme. Do mísy nalejeme mléko a máčíme v něm nakrájené rohlíky. Vyložíme první vrstvu rohlíků, přidáme směs s jablky a opět pokládáme nakrájenými jablky. Poslední vrstvu jablek pokryjeme sněhem z bílků a opatrně zakrejeme namočeným rohlíkem. Nakonec vše zalejeme zbytkem mléka s vejcem a pečeme cca na 150 dokud žemlovka nezezlátne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |26. června 2013
supééér Odpovědět
-1 |25. června 2013
dobrý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!