Staňte se našimi fanoušky na:

Žemľovka od Jely

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Loupáky na krájíme na plátky, jablka také a pokapeme je citronovou šťávou. V horké vodě proprané švestky osušíme a nakrájíme na kousky. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Ve větší nádobě rozšleháme mléko, smetanu a vejce. Na plátky nakrájené loupáky namočíme do mléčné směsi a poklademe dno mísy. Na ně rozložíme jablka a posypeme švestkami, cukrem a skořicí, zakryjeme další vrstvou namočených loupáků. Pečeme 15 minut na 180°C, pak přelijeme zbytkem mléčné směsi, posypeme nastrouhaným máslem a dopečeme na 170°C 45 minut, dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |4. února 2015
z loupáků to neznám znám jen z toustového chleba nebo vánočky, vyzkouším i tuto verzi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!