Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka s čerstvými borůvkami

Autor receptu: vladimíra (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky veky rozložíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zvolna 5 minut a vyndáme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme polovinou pečiva. Na pečivo stejnoměrně rozdělíme kousky tvarohu a nasypeme borůvky. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme do ní smetanu a citrónovou kůru. Polovinou pěny polijeme ovoce, zakryjeme druhou půlkou pečiva, zalijeme zbylou pěnou, ozdobíme jablkem nakrájeným na osminky a posypeme vločkami másla. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut. Podáváme buď teplé nebo studené, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!