Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka s čokoládovými hruškami

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na 10 minut s máslem na pánev. Poté odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu, kterou až se rozpustí vmícháme do hrušek.
  2. Vánočku nakrájíme na plátky a namažeme marmeládou.
  3. Z bílků uděláme sníh - trochu osladíme cukrem.
  4. Žloutky smícháme s mlékem.
  5. Na dno zapékací nádoby dáme vánočky, které jsme namočili v mléce se žloutky z obou stran, a to marmeládou nahoru. Poté dáme vrstvu hrušek, na to vánočku, hrušky a nakonec vánočku.
  6. Poté pečeme 20 minut na 200 °C. Dáme sníh a chvilku zapečeme (dokud vršek nezezlátne). Můžeme ještě posypat kousky mandlí nebo oříšků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |10. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
chuťovka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!