Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dvě vejce rozšleháme s mlékem, cukrem a špetkou soli. Veku nakrájíme na plátky a každý namáčíme ve vaječné směsi. Čerstvé meruňky spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Použijeme-li kompot, scedíme šťávu. Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Navlhčené plátky veky skládáme do mísy, prokládáme meruňkami a na ně vrstvíme náplň z tvarohu. Končíme vrstvou veky. Pokrm ještě pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem, který můžeme promíchat s vanilkovým cukrem.