Staňte se našimi fanoušky na:

Žemlovka - trojitá

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut. Pečením žemlovka mírně stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme - li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme - li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků a mléka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mikotka |24. dubna 2013
krásná Odpovědět
JanaB |24. dubna 2013
Děkuji. Odpovědět
Aidel |24. dubna 2013
Moc hezké :-) Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
vypadá krásně Odpovědět
roxana-zdena |8. března 2013
Je jako dortík, moc pěkně vypadá. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!