Staňte se našimi fanoušky na:

Zimní ovocný dort a Sip Slowly

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

DORT Těsto - 160g hladké mouky, 5 vajec, 120g cukru, 200g oloupaných pomerančů, 50g oloupaného kiwi, lžička prášku do pečiva, tuk (máslo) a hrubá mouka na formu; Krém - 3 dl polotučného mléka, 100g rostlinného tuku, sáček vanilkového pudinku, cukru podle chuti; Želé - 4 dl vody, 20g práškové želatiny, cukr podle chuti, trocha citronové šťávy Z bílků ušleháme sníh a při došlehávání přidáme cukr. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a mouku s práškem. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy, povrch uhladíme a upečeme na 200°C. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 kola, spojíme je částí krému a potřeme i povrch dortu. Poklademe kousky pomerančů a kiwi. Zbytek krému nastříkáme po obvodu dortu a pak dáme zpátky do formy. Zalijeme tuhnoucím želé a necháme uležet v chladničce (nejlíp přes noc). Krém : Pudink rozmícháme v části mléka, přilijeme do zbytku horkého mléka a uvaříme hustý krém, za stálého míchání ho vychladíme. Přelijeme do šlehače, přidáme změklé máslo, podle chuti cukr a ušleháme. Želé : Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, přidáme cukr a citronovou šťávu, zahřejeme a za stálého míchání necháme želatinu rozpustit. SIP SLOWLY 6 cl whisky, 2 cl medu, šťávu z 1/2 citronu a několik hřebíčků prohřejeme na 70°C a ještě horké usrkáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!