Staňte se našimi fanoušky na:

Živánska v alobalu

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky 3 krát 3cm. Slaninu na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli, brambory a papriku na 1/2-1cm silné, rajčata na měsíčky. Vše, kromě rajčat promícháme ve větší míse,okořeníme,osolíme a děláme balíčky z dvojité vrstvy alobalu velkého asi 40 na 30cm. Na vrch dáme rajčata,která posolíme a vše zakápneme olejem. Z tohoto množství uděláte cca 4-5 balíčků. Řádně zabalíme a dáváme pozor, aby jsme alobal nepřetrhli! Klademe na plech a pečeme při 180-200°c asi 90-100min. a čekáme jaký poklad se nám objeví po otevření jednotlivé balíčky dáme na hluboké talíře a až na nich je rozbalíme a takto servírujeme s čerstvým chlebem, kyselou okurkou, nebo zeleninovým salátem. Tento pokrm je nejlepší, když ho pečeme zahrabaný v žhavých uhlících vyhasínajícího ohně. Dá se i zjednodušit a péct v litinovém pekáči přikrytým alobalem a pak ještě poklicí,aby nám neutekla pára a pokrm se dusil a pekl zároveň.Lze připravovat ze všech druhů masa včetně ryb(při rybí živánské brambory nakrájíme na tenké plátky). Hovězí,ale jenom roštěná nakrájená na nudličky a svíčková.Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Janka D. |24. března 2013
to robím často Odpovědět
šanela |2. března 2013
i maso na kostky... dobrý nápad :) Odpovědět
paaja16|24. května 2013
taky děláme. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!