Staňte se našimi fanoušky na:

Živánská

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
91× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme a opepříme a uložíme do pekáče. Na maso dále přidáme vegetu, mletý kmín, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Vše podle chuti. K masu můžeme přidat i klobásu, slaninu nebo šunku. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme vegetu, mletý kmín, mletou červenou papriku a grilovací koření. Na brambory rozložíme plátky másla. Vše ještě podlijeme vodou. (Můžeme dát ještě jednu vrstvu brambor.) Pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. listopadu 2014
ukládám Odpovědět
sonizna |6. června 2014
tak mě zajímalo, co je schované pod tou slaninou - teď už to vím :) Odpovědět
Marťula09 |6. května 2014
vypadá to moc hezky Odpovědět
Lucinka34 |31. řijna 2013
super 1+ Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |4. řijna 2013
fajn Odpovědět
pes |14. září 2013
to mám rád Odpovědět
-3 |25. srpna 2013
fajnové Odpovědět
-1 |29. července 2013
zkusím Odpovědět
roxana-zdena |21. července 2013
1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!