Staňte se našimi fanoušky na:

Zmrzlina domácí vanilková

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu se silným dnem vlijeme smetanu a za stálého míchání ji pomalu zahříváme. Přidáme vanilkový lusk, citronovou kůru, vejce i žloutek a zahříváme až k bodu varu. Zmírníme plamen a vaříme za občasného míchání 8-10 minut, dokud směs nezhoustne. Do směsi zamícháme cukr a necháme vychladnout. Šlehačkovou hmotu propasírujeme, vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme je do zmrzlinové hmoty. Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zmrazit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|17. srpna 2013
muze byt dobra, vyzkousim :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!