Pro 4 osoby Kiwi oloupeme, jedno rozkrájíme na dílky, druhé na půlkolečka. Kumkváty důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka (neloupeme). Karambolu rovněž opláchneme a rozkrájíme na hvězdičky. Část ovoce rozložíme do čtyř pohárů, přidáme zmrlinu a zbylé ovoce. Nakonec přelijeme likérem, případně ozdobíme mochyněmi a mátou. Podává se ihned. Poznámka: Karambola je sladkokyselá a velice osvěžující. Má zelené až žluté, oválné, 10-15 cm velké, plody s hvězdicovým průřezem. Kumkváty vypadají jako malé šišaté (okrouhlé) pomeranče a podobně i chutnají. Váží průměrně 10 g a jsou velké asi jako větší oliva, tedy v průměru 2-3 c m. Na rozdíl od jiných citrusů se kumkváty konzumují i se slupkou, která je velmi tenká. Slupka je oranžová, hladká a uvnitř je malé množství dužiny jemně nakyslé chuti. Plod je třeba před jídlem dobře omýt. Nejlepší jsou sytě oranžové a spíše přezrálé plody, které jsou pak příjemně svěže kyselé.