Na přípravu máslového karamelu zkaramelizujeme cukr, zředíme mlékem a přidáme šlehačku, a zredukujeme na polovinu, pak rozmixujeme s máslem a ochutíme troškou soli. Jablka rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince, naskládáme je do malého hrnce slupkou nahoru, posypeme troškou cukru a zalijeme vodou. Hrnec dobře uzavřeme a vaříme při 180°C. Pak jablka vyndáme a oloupeme. Svaříme jablečný základ a přidáme kousky jablek. Vše vychladíme a jablka nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm. Hroznové víno otrháme, opláchneme, položíme na pečicí papír, posypeme práškovým cukrem a vaříme asi 3 hodiny na 65°C.
Na přípravu Marshmallows zahřejeme nejdříve cukr, glukózu a vodu na 127°C, pak vychladíme na 70°C. Želatinu namočíme asi na 10 minut do vody, necháme ji změknout, vymačkáme a smícháme s jablečnou esencí a sirupem. Ušleháme bílky a přimícháme cukrový sirup. Krém z Marshmallows chladíme asi 4 hodiny.
Na výrobu zmrzliny z kozího sýra svaříme šlehačku, stáhneme z plamene, přimícháme kozí sýr, propasírujeme přes síto a vychladíme. Bílek ušleháme ve vodní lázni s cukrem, vychladíme a přimícháme šlehačku s kozím sýrem. V troubě pečeme na 100°C asi 10 minut semínka koriandru. Pak je posypeme práškovým cukrem a zahřejeme, až se cukr rozpustí.