Staňte se našimi fanoušky na:

Zmrzliny a poháry

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BLESKOVÁ OVOCNÁ ZMRZLINA 400g mraženého ovoce, 2 lžíce cukru, lžička citronové šťávy a 150 ml neslaz. kondenz. mléka Všechny přísady postupně dáváme do mixéru až umixujeme hladkou hmotu. naléváme do vysokých pohárů a hned podáváme DOMÁCÍ MEDOVÁ ZMRZLINA 2 žloutky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce tekutého medu, 250 ml šlehačky, bílek, balíček krájených mandlí Z jednoho bílku ušleháme sníh, pak ušleháme šlehačku a dáme do lednice. Utřeme žloutky s cukrem (až se cukr rozpustí), přidáme med a zašleháme. Pak přidáme 1/2 šlehačky a zvolna promícháme. Dáme zbytek šlehačky, sníh z bílku, ořechy a opatrně promícháme. Nalijeme do plastové vaničky a uložíme na 2 hodiny do mrazničky. Pak ještě jednou promícháme a vrátíme do mrazničky na další 3 hodiny. POHÁR S OVOCEM A ČOKOLÁDOU 200g jahod, 2 lžíce griotky, 2 porce čokoládové zmrzliny, 2 porce šlehačky a čokoláda Do pohárů rozdělíme jahody a zalijeme likérem. Přidáme zmrzlinu, ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. OŘECHOVÁ POCHOUTKA 1 kopeček ořechové, pistáciové a čokoládové zmrzliny, vlašské a pistáciové oříšky, šlehačka, oplatka Na vyloupané vlašské a pistáciové oříšky dáme kopečky zmrzliny. Přidáme šlehačku posypanou sekanými pistáciemi. Na konec zapíchneme oplatku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!