Staňte se našimi fanoušky na:

Znojemský guláš - rychlý

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na sádle v tlakovém hrnci do lehkého zrůžovění. Umyté maso nakrájíme na kostky a na usmažené cibuli restujeme tak dlouho, dokud nezbělá. Poté vmícháme papriku, maso dobře promícháme a ihned zalijeme trochou vody. K masu přidáme bujóny, hořčici, kmín, pepř, promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo téměř potopené. Tlakový hrnec uzavřeme a maso dusíme do měkka, podle druhu masa asi 60 minut. Poté guláš zahustíme jíškou, šťávu ochutnáme, popř. dosolíme. Přidáme nakrájené sladkokyselé okurky, asi 5 minut povaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíky, těstovinami, nebo vařenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |8. března 2013
Guláš kdykoliv a jakýkoliv... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!