Staňte se našimi fanoušky na:

Ztracené vajíčko se špenátem a kukuřičnými Cornies

Autor receptu: RomanaFranck (1 recept)

Jednoduchá svačinka nebo snídaně zasytí každého a její příprava je velice jednoduchá.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody. Po 1 minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme je vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat.
  2. Na malém množství oleje orestujeme do zlata na jemno nakrájenou šalotku a přidáme špenátové lístky, krátce prohřejeme.
  3. Medvědí česnek nejprve nakrájíme nožem na jemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Takto připravený a zpracovaný česnek v uzavřené skleněné nádobě vydrží v chladničce i 3 měsíce.
  4. Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných RACIO Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vajíčko a pokapeme pestem z medvědího česneku.

Něco navíc:

Ztracené vejce je dokonalé tehdy, když je žloutek úplně obalený bílkem. K jeho přípravě používáme vždy jen úplně čerstvá vejce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!