Korpus překrojte vodorovně napůl, pak ho rozdělte na 8-12 trojúhelníkových klínů, piškot z obou stran navlhčete rumem nebo likérem a vyložte jím pudinkovou formu - objem 1,5 litru. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a když je skoro hotová, přidejte moučkový cukr. Lehce vmíchejte nastrouhanou čokoládu, mandle a kandované ovoce, polovinu směsi dejte do jiné mísy. Druhou dávku čokolády rozehřejte v míse postavené do vařící vody a vmíchejte do druhé poloviny šlehačky. Bílou šlehačku dejte do formy a rozetřete po piškotovém základu. Zakryjte fólií a dejte na 10-15 minut do mrazničky. Pak do formy naneste čokoládovou šlehačku, která by ji měla úplně naplnit. Zakryjte fólií a dejte aspoň na 4 hodiny do mrazničky, teprve pak podávejte.