Staňte se našimi fanoušky na:

ZUPPA INGLESE

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Z citronu nastrouháme kůru, čokoládu nakrájíme na kousky. 2) Mléko smícháme s kůrou a zahříváme na mírném plameni - nesmí dojít k varu! 3) Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Trvá to dlouho, pěna by měla být světle žlutá. 4) Ke žloutkům pak přidáme mouku. Poté nalijeme polovinu mléka s citronovou kůrou. 5) Druhou polovinu opět dáme ohřívat na spořák. Zahříváme, dokud směs nezhoustne. Potom rozdělíme na dvě poloviny - do jedné vmícháme kakao a čokoládu a promícháme, aby se rozpustilo. 6) Piškoty pokapeme amarettem. 7) Do velké mísy vrstvíme postupně: piškoty, bílý a čokoládový krém a pořád dokola - poslední vrstvou by měl být jeden z krému (nejlépe čokoládový). 8) Šlehačku našleháme, jahody nakrájíme na čtvrtky. 9) Šlehačkou a jahodami ozdobíme dezert a necháme chladit aspoň 2 hodiny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |10. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!