Staňte se našimi fanoušky na:

Zvěřina na divoko s brusinkovou omáčkou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Poznámka : Tou -zvěřinou- v názvu receptu je myšleno maso srnčí, daňčí, jelení, z divokého prasete, snad i zaječí. Vybíráme je zejména z kýty a hřbetních částí. Pokud je nemáte možnost sehnat, slabou náhradou budiž hovězí kýta -ořech - z mladého kusu, anebo jen kližka...Jste kuchaři, radit Vám jistě moc nemusím. :-) :-) :-) Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na menší kostičky a zpěníme na sádle. Přidáme omyté osušené maso nakrájené na větší kostky velikosti sousta a zprudka je orestujeme. Posypeme kořením, přidáme bobkový list, sójovou omáčku a podlijeme vínem a vývarem. Maso musí být ponořené. Po 20 minutách přidáme všechnu zeleninu a celé stroužky česneku. Vaříme na mírném plameni cca dvě hodiny, dokud masíčko nezměkne. Nato je vyjmeme a omáčku s veškerou zeleninou řádně propasírujeme. Bobkové listy vyhodíme. Když jsme skončili, přidáme smetanu smíchanou s moukou, brusinkový džem a dobře promícháme, aby se nám neudělaly žmolky. Pokud si nejsme jisti, raději omáčku na hrubším cedníku přecedíme. Nyní masíčko vrátíme zpět do omáčky a dobře provaříme. Úplně na konec, po skončení vaření, vmícháne zakysanou smetanu Jako příloha jsou doporučeny brambory na různé způsoby. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |24. března 2016
Tu sojovku bych vynechal Odpovědět
piškot |27. září 2014
ukládám Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
ladka.berenreiterova |14. června 2013
mnam Odpovědět
Jan |6. června 2013
Nádherný recept. A že je to zdlouhavé ? Nevadí. Dobrá jídla vždy zaberou hodně času... To není - hup na krávu a už je tele !!! :-))) Odpovědět
Anna1960 |6. června 2013
Zvěřina je výborná Odpovědět
Monina |1. června 2013
zajímavé, ale moc zdlouhavé Odpovědět
aB |30. května 2013
moc hezké Odpovědět
Jan |30. května 2013
Je to moc hezký recept.. Uložím jej a každopádně co nejdříve vyzkouším. Princezno, díky. :-) Odpovědět
Arabela |29. května 2013
Jo, taková kuchařka doma, třeba i s kou..., to není k zahození. Díky za důvěru, Márci, budu nad tím uvažovat. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!