400 ml vody s octem přivedeme k varu, přisypeme pepř a bobkový list, převaříme a necháme vychladnout. Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, 150g zeleniny nahrubo nastrouháme a promícháme s jednou pokrájenou cibulí. Kýtu dáme do kameninové nádoby, posypeme zeleninou a zalijeme vychladlým nálevem. Maso zakryjeme fólií a marinujeme v chladu 3 dny - maso vždy po 12 hodinách obrátíme. Na másle orestujeme dozlatova zbylou cibuli, přidáme zbytek nahrubo nastrouhané zeleniny a opečeme do zlatohněda. Maso vyndáme z nálevu, zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a i s vypečenou šťávou dáme do pekáčku. Přidáme orestovanou zeleninu, tymián, šalvěj, podlijeme trochou vína a pečeme 2 hodiny na 200°C, doměkka. Maso během pečení přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podléváme vínem a vodou. Hotové maso vyndáme a zabalíme do alobalu. vypečenou šťávu se zeleninou propasírujeme přes husté síto, dochutíme solí, brusinkovým kompotem, propícháme a krátce převaříme. Maso nakrájíme na plátky a prohřejeme v horké šťávě.