Staňte se našimi fanoušky na:

Zvěřinová paštika - dia 4,0 S

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 10 osob: Polovinu bůčku nakrájíme na kostky, zbytek jemně umeleme s játry. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostky a v hrnci rozškvaříme. Hned jak cibulka zesklovatí přidáme kostičky bůčku a podusíme doměkka. Necháme vychladnout a pak umeleme na masovém strojku. Přidáme k namleté syrové směsi jater a bůčku a teprve pak osolíme a okořeníme podle chuti kořením na divočinu. Pokud se paštika zdá moc tuhá naředíme ji trochou vydušené šťávy. Paštikovou směs dáme doskleiček s uzávěrem a zavaříme. Paštiku můžeme připravit i v terině nebo formě na srnčí hřbet, kterou předem vyložíme slaninovými plátky a vaříme ve vodní lázni cca 1,5 hodiny v mírně předehřáté troubě na 150°C. 1 porce = 550 kcal - T 48 - S 4 - CH 272 Rada: Aby nebyla paštika suchá a drobivá je nutno přidat bůček prorostlý. Pokud použijete libový, musíte část nahradit syrovým sádlem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!