Recept pro 10 osob: Polovinu bůčku nakrájíme na kostky, zbytek jemně umeleme s játry. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostky a v hrnci rozškvaříme. Hned jak cibulka zesklovatí přidáme kostičky bůčku a podusíme doměkka. Necháme vychladnout a pak umeleme na masovém strojku. Přidáme k namleté syrové směsi jater a bůčku a teprve pak osolíme a okořeníme podle chuti kořením na divočinu. Pokud se paštika zdá moc tuhá naředíme ji trochou vydušené šťávy. Paštikovou směs dáme doskleiček s uzávěrem a zavaříme. Paštiku můžeme připravit i v terině nebo formě na srnčí hřbet, kterou předem vyložíme slaninovými plátky a vaříme ve vodní lázni cca 1,5 hodiny v mírně předehřáté troubě na 150°C. 1 porce = 550 kcal - T 48 - S 4 - CH 272 Rada: Aby nebyla paštika suchá a drobivá je nutno přidat bůček prorostlý. Pokud použijete libový, musíte část nahradit syrovým sádlem.