Grilovaná krkovička s hořčicovou marinádou
30
0
0
Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i srdce a plíce, pokud je máme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a hrubě nastrouhanou zeleninu, pak přidáme koření a maso. Necháme mírně opéci, pak podlijeme polovinou vína, dokořeníme strouhanou citronovou kůrou a dusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme brusinkový kompot a ocet a znovu dusíme, až je maso úplně měkké. Pak maso vyjmeme na teplý talíř, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, dolijeme zbytek vína a provaříme. Omáčku přecedíme, doladíme chuť špetkou cukru a vrátíme do ní maso. Podáváme s brambory.