Staňte se našimi fanoušky na:

Arabský falafel

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cizrnu namočíme minimálně na 12 hodin do vody a poté ji necháme asi na 60 minut povařit. Cizrnu, cibuli, petržel, česnek rozmixujeme najemno a přidáme vejce, mouku pepř, sůl, mletý římský kmín a koriandr. Vzniklou směs promícháme a necháme ji v lednici aspoň na 30 minut odpočinout. Po ztuhnutí tvarujeme ze směsi šišky nebo kuličky a smažíme je dozlatova. Falafel můžeme naservírovat v pitě s jogurtovou omáčkou nebo s tahini pastou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
macik |19. června 2013
zkusim Odpovědět
Lenny |18. června 2013
recept mě zaujal,vyzkouším Odpovědět
Banshee79|10. února 2015
Dala by se nahradit bílá mouka myslíte? Děkuji, vypadá to úžasně! Odpovědět
psalena|21. dubna 2014
Hezké Odpovědět
sabuska.rozlivkova|19. června 2013
Super Odpovědět
Fazolka007|19. června 2013
Taky mě to zaujalo...vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!