Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské plecko

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
  2. Do základu přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
  3. V půl hrnku studené vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 20 minut povaříme.
  4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |25. února 2014
skvělá omáčka Odpovědět
fionka |25. února 2014
dnes na to jdu Odpovědět
kymlal |10. února 2014
zkusím Odpovědět
Monique |8. prosince 2013
vypadá to krásně Odpovědět
blanca.mysicka |18. listopadu 2013
dělám podobně Odpovědět
Jirinaja |29. řijna 2013
tak to udělám :-) Odpovědět
jitulka |10. řijna 2013
mnam Odpovědět
i |18. srpna 2013
super Odpovědět
oliv |11. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Babetta |9. srpna 2013
Al-Met, nevadí, jen si klidně moje foto u Vašeho receptu nechte, je opravdu zdařilé, alespoň přiláká více kuchtíku, aby tuto dobrotu vyzkoušelo. Děkuji za vysvětlení, překvapilo mně to, že i toto se může stát. Kdo se tady hádá? Jaká mela, raději vařte! :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!