Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské plecko

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
  2. Do základu přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
  3. V půl hrnku studené vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 20 minut povaříme.
  4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |5. srpna 2013
Bratislavská je super. A co se týká kopírování receptů, jsou recepty které mají jasně daný postup a není moc prostor na jejich obměnu jinak by to už bylo jiné jídlo a tohle je jedno z nich Bratislavská je prostě Bratislavská!!! Odpovědět
sari |5. srpna 2013
mnam mnam 1* Odpovědět
piskotka |23. července 2013
vaříme Odpovědět
i |17. července 2013
vaříme nebo se hádáme Odpovědět
i |17. července 2013
co je to za melu ? Odpovědět
Rentiér1946 |6. července 2013
Pro Babettu: ještě k Vaší zprávě na soukro .... recept není totožný s Vaším a tudíž není okopírovaný. Možná je podobný, ale ani množství ingrediencí ani text není stejný. Možná byste se měla podívat např. na recept "Šup bába" a "Šup šup bába" - ten recept je úplně stejný až na 1 ingredienci, přesto to není proti pravidlům tohoto webu. Ten druhý je zcela určitě opsaný a stížnost mých přátel na toto jednání nebyla nic platná, naopak jim přišla odpověď, že je vše v naprostém pořádku. Tolik tedy pro upřesnění. Odpovědět
Rentiér1946 |6. července 2013
Dobrý den Babetto (nebo Arčaj?). Recept jako takový, rozhodně není z Labužníka a tedy ani Váš. S fotem je to problematičtější, asi je opravdu Vaše, jak jsem se díval, ale na svoji obhajobu musím říci, že jsem ho k receptu nepřidal. Dokonce jsem před časem smazal všechna fota u svých receptů, ovšem objevili se téměř u všech znovu. Zjistil jsem i u některých receptů, že jsou asi skutečně okopírované z jiných webů a u těch jsem požádal o jejich vymazání, klidně si to můžete ověřit na info TR (tyto recepty jsme dostali od naší sousedky, která přiznala, že je má z netu). Není v mých silách zkontrolovat všechny recepty a původ fotek, které jsou u nich. Pokud byste souhlasila, rád bych Vaše foto u receptu nechal - pokud nesouhlasíte, smažu ho. Odpovědět
Babetta |5. července 2013
Hm, jak se to sem dostalo z Labužníka??? Odpovědět
Lenny |11. června 2013
vypadá to dobře Odpovědět
L-enny |11. května 2013
dostala jsem hlad :D :D určitě vyzkouším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!