Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské plecko

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
  2. Do základu přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
  3. V půl hrnku studené vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 20 minut povaříme.
  4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cesalky |6. května 2013
super recept Odpovědět
evahu |5. května 2013
máme rádi Odpovědět
zdenkai |1. května 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |30. dubna 2013
Dělám podobně. Ukládám k vyzkoušení. Odpovědět
Anna1960 |29. dubna 2013
dělám podobně Odpovědět
roxana-zdena |29. dubna 2013
vaříme též Odpovědět
pavlinf |29. dubna 2013
lákavé Odpovědět
fionka |29. dubna 2013
ukládám Odpovědět
Januse |29. dubna 2013
dobrota, mám vyzkoušené Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!