Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chléb jako z pekařství

Autor receptu: CJay (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smíchejte suché suroviny a zalijte je vodou. Vypracujte hustší těsto a nechte kynout 8 hodin. Vykynuté těsto vyndáte na pomoučněnou pracovní plochu a uděláte z těsta placku silnou cca 2 - 4cm. Necháte 15 minut odpočívat. Potom těsto přeložíte na třetiny ze zhora a zespodu a na další třetiny zprava a zleva. Necháte odpočívat 60 minut přikryté utěrkou. Mezitím si nastavíte troubu na 230°C a dáte do ní ohřát zapékací mísu i s pokličkou. Těsto dáte do mísy, přikryjete pokličkou a pečete 30 minut. Po půlhodině sundáte pokličku a pečete 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

fionka |4. dubna 2013
no tak je jak namalovaný zkusím Odpovědět
Janka D. |25. března 2013
:-) Odpovědět
CJay |18. března 2013
Množství sušeného droždí v balíčku odpovídá asi 25 g čerstvého droždí. Tak to jedině zkuste nějak odpočítat. :-) Odpovědět
slava |18. března 2013
hezký..vyzkouším Odpovědět
vii |18. března 2013
Ještě otázka, nevíte, kolik dát čerstvého droždí, aby nahradilo 1 lžičku sušeného? Mám doma jen čerstvé a nechce se mi kvůli tomu do obchodu. Díky. Odpovědět
vii |18. března 2013
Vypadá fantasticky. Hned na něj jdu zadělat! Odpovědět
Danča1|11. řijna 2013
Tento chleba je opravdu jednoduchý a vždy se povede. Někdy peču variantu kdy jeden hrnek mouky zaměním třeba za celozrnnou, nebo přidám různá zrníčka apod.. Odpovědět
svetbel|21. dubna 2013
Chleba vypadá úžasně. Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
musim vyskusat Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!