Staňte se našimi fanoušky na:

Italské tiramisu Sophie Loren

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Žloutky a bílky oddělíme a v míse utřeme (ručně nebo šlehačem) žloutky s cukrem do pěny tak, aby nám vznikl hustý a lehký krém. 2) V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků. Nejlépe se šlehají chladné ve stejně chladné míse. Do žloutkové hmoty vetřeme mascarpone a pak lehce vmícháme stěrkou sníh. Lehce a opatrně proto, aby nám krém "nespadl" a byl nadýchaný. 3) Polovinu piškotů poskládáme těsně vedle sebe do plošší mísy. Lžící na ně naneseme polovinu uvařené kávy a polovinu likéru (místo pomerančového jsem použila Amareto a taky moc dobré). Pozor, aby se piškoty neutopily a neproměnily se v kaši. Měly by jenom získat správné aroma. Někdo na tiramisu používá plát piškotového těsta místo piškotů. Postup je stejný jako s piškoty. 4) Na piškoty rozetřeme půlku krému, posypeme polovinou nastrouhané čokolády (nebo můžeme naloupat hobliny pomocí škrabky na brambory). Vrstvu také posypeme více než polovinou kakaa. A ještě jednou - piškoty pokapat kávou a likérem, krém - a stop! 5) Takto připravené tiramisu vložíme aspoň na 12 hodin do ledničky vychladit. Pak ho poprášíme zbylým kakaem i hoblinami nebo strouhanou čokoládou a podáváme. Tento recept jsem před lety našla v Apetitu a od té doby ho děláme. Doporučuji vyzkoušet. (Foto rovněž z Apetitu, až budu vyrábět, nahradím vlastním).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

silvie.andrejkova |16. června 2013
mnaaaaaaaaam:-)) Odpovědět
olma |15. června 2013
dobrota Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
Barficka |26. května 2013
vypadá fakt krásně Odpovědět
ladunka |26. května 2013
opět vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Moc zajímavé, doporučuji. Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším :) Tiramisu miluju Odpovědět
freya |8. května 2013
ukládám Odpovědět
jana.kucerkova.1 |3. května 2013
misto pomerancoveho likeru doporucuji i vyzkouset Amaretto - mandlovy liker, krasne voni a je moc dobry Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!