Staňte se našimi fanoušky na:

Krém karamel

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr dáme do kastrůlku se zesíleným dnem a zalijeme jej asi 100 ml studené vody. Na mírném ohni jej necháme vařit, dokud nezkaramelizuje. Během varu jej nemícháme, aby se netvořila pěna. Horký karamel vlijeme na dno šesti žáruvzdorných zapékacích misek. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Mléko svaříme s vanilkovým luskem a necháme vychladnout asi na 60 °C. Pak do něj vmícháme vaječnou pěnu a vše přecedíme přes husté sítko. Hmotu rozdělíme do misek na karamel. Formičky naskládáme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme v troubě 50-60 minut při 150 °C, doba pečení záleží na výšce krému v misce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |7. ledna 2013
krásné, karamel máme rádi Odpovědět
lenka.opltova.7|23. ledna 2013
super recept... ale nikde nejni najni napsano kolik cukru na karamel a kolik uslehat s vejcemi :-( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!