Staňte se našimi fanoušky na:

Naše domácí "Lučina"

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(1 hlas)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jogurt a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Do menšího hrnce si dáme cedník a do toho cedníku vložíme čistou utěrku nebo dětskou plátěnou plenku. Jogurtovo-smetanovou směs vyklopíme do utěrky, rohy utěrky dáme k sobě a těsně nad směsí zavážeme provázkem nebo prostě nějak zafixujeme. Dáme na 24 hodin do lednice. Do hrnce nám bude odkapávat syrovátka. Asi po 12 hodinách můžeme zatížit talířkem, na který ještě položíme něco těžšího aby to naši Lučinu lisovalo. Po 24 hodinách Lučinu přendáme do krabičky s víčkem. Můžeme osolit podle chuti, přidat pažitku nebo jiné bylinky nebo prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou šunku, atd. Vyšlo nám z toho 400 g "Lučiny". Natíráme nejlépe na domácí čerstvé pečivo. V lednici nám vydrží do doby spotřeby jogurtu a zakysané smetany, které byly napsané na kelímcích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenka.r |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Jana 9|4. února 2014
ukládám,vyzkouším Odpovědět
irena.miksova|29. řijna 2013
Mňamka ohromná! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!