Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečená jablka ve sněhu

Autor receptu: lucie.s.kopecka (78 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme je. Podlité vodou rozvaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak je ochutíme skořicí, nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou štávou. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a do ohnivzdorné misky vymazané máslem rovnáme střídavě vrstvu jablečné kaše a vrstvu sněhu, který posypeme skořicovým cukrem. Pečeme ve středně teplé troupě asi půl hodiny a poté ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetaDomca |14. května 2013
mnam Odpovědět
uuu|14. května 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!