Staňte se našimi fanoušky na:

Živánská

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
91× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme a opepříme a uložíme do pekáče. Na maso dále přidáme vegetu, mletý kmín, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Vše podle chuti. K masu můžeme přidat i klobásu, slaninu nebo šunku. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme vegetu, mletý kmín, mletou červenou papriku a grilovací koření. Na brambory rozložíme plátky másla. Vše ještě podlijeme vodou. (Můžeme dát ještě jednu vrstvu brambor.) Pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |17. února 2013
vyzkouším Odpovědět
biglol |16. února 2013
vypadá dobře, vyzkouším Odpovědět
slavuska |16. února 2013
zní to dobře Odpovědět
Šuldeska |16. února 2013
Mám ji moc ráda, dělám ji do alobalu. Tato varianta by mi také vyhovovala - recept OK. Odpovědět
ren.nem|10. července 2015
Vyzkouším :-) Odpovědět
Sonninek|21. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!