Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí bujón s krupicovými nočky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odřezky ryby a petržel důkladně omyjeme a očistíme. Cibule oloupeme a jednu rozčtvrtíme. Do hrnce dáme rybí odřezky, petržel, čtvrtky cibule, pepř, nové koření, bobkový list a snítku petrželové natě. Osolíme a zalijeme 1,5 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 1 hodinu. Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme a přivedeme při mírné teplotě k varu. Do vařícího mléka sypeme tenkým praménkem za stálého míchání krupici. Přidáme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit na stěny a dno hrnce. Pak sundáme z plotýnky a necháme částečně vychladnout. Do hmoty přidáme vejce a petrželku a vymícháme hladké těsto. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z krupicového těsta tvarujeme malé nočky, které zaváříme do vroucí vody, vaříme asi 4 minuty, až nočky vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat. Rybí filé omyjeme, osušíme a zakapeme 1 lžící citronové šťávy, karotku očistíme a rozkrájíme na kolečka (nebo můžeme vykrájet ozdobné vánoční tvary). Papriky (1 žlutou a 1 červenou) rozpůlíme a zbavíme semínek, odkrojíme stopky. Pak je nakrájíme na kostičky, v hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme 2 lžíce oleje. Mezitím pokrájíme zbylou cibuli nadrobno a přidáme ji do oleje, smažíme ji až zesklovatí, pak přidáme mrkev. Polévkový základ přecedíme, cibuli s mrkví zalijeme 100 ml vývaru a 15 minut dusíme, přidáme papriku, hrášek a plátky filé a vše dusíme dalších 10 minut. Do přecezeného bujonu vmícháme citronovou šťávu a ochutíme pepřem. Podušené rybí filé rozkrájíme na kousky a dáme i s ostatní zeleninou a nočky do bujonu. Hotovou polévku zdobíme celerovými lístky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!